Sedințe:
Data: 2024-12-06
Ora estimată: 08:30
Complet: C3 - penal
Tip soluție: Condamnare
Soluția pe scurt: În baza prevederilor art. 335 alin. 1 Cod penal raportat la art. 396 alin. (1) şi (2) Cod procedură penală, cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul MĂRUNŢELU ION ALEXANDRU, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
În baza art. 91 alin. (1) Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei principale de 1 an închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 92 alin. (1) Cod penal.
În baza art. 93 alin. (1) Cod penal, obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal, impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune Argeş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
Conform art. 93 alin. (3) Cod penal, impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere de 2 ani, obligaţia prestării unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, care va fi executată în cadrul Primăriei Comunei Davide?ti sau Primăriei Comunei Mioveni.
Conform art. 404 alin. (2) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că nerespectarea cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiei impuse, precum şi săvârşirea unei alte infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere conduce la revocarea suspendării şi la executarea pedepsei în regim de detenţie.
Se aduc la cuno?tin?a inculpatului prevederile art. 96 din Codul penal, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, conform cărora:
„(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5)*) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.”
În baza art. 274 alin. (1) Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, conform prevederilor art. 488 din Codul de procedură penală. Cererea de apel se depune la Judecătoria Câmpulung.
Hotărâre pronunţată astăzi, 6 decembrie 2024, prin punerea acesteia la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform dispoziţiilor art. 405 alin. (1) teza finală Cod procedură penală.
Document: Hotarare
Data: 2024-11-22
Ora estimată: 08:30
Complet: C3 - penal
Tip soluție: Amână pronunţarea
Soluția pe scurt: Fiind necesar timp în vederea deliberării şi redactării hotărârii, amână pronunţarea la data de 06.12.2024, pronunţarea urmând a se realiza prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Pronunţată azi, 22 noiembrie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor ?i a procurorului, de către grefa instanţei.
Document: incheiereAmanareinitialaapronuntarii