Sedințe:
Data: 2025-01-08
Ora estimată: 8:00
Complet: Complet P1
Tip soluție: Condamnare fără acord de recunoaştere
Soluția pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 2 ?i 10 C. proc. pen., condamna pe inculpatul PVA, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de lovire sau alte violen?e, prev. de art. 193 alin. (2) Cod pen.
În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei rezultante de 1 an închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.
În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune condamnatului să execute următoarea obligaţie - să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăria Comunei Iara sau în cadrul Primăriei Municipilui Turda, astfel cum se va stabili de către serviciul de probaţiune în funcţie de aptitudinile şi pregătirea socio-profesională a inculpatului.
În baza art. 404 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 Cod penal privind consecinţele nerespectării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse, precum şi cele ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere.
În baza art. 94 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c-e se comunică Serviciului de Probaţiune Cluj.
În baza art. 397 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 19, art. 25 Cod procedură penală şi art. 1357 şi urm C. civ., admite, în parte, acţiunea civilă exercitată în procesul penal ?i obligă pe inculpatul P V A la plata către partea civilă B M, CNP , a sumei de 5.000 de lei cu titlu de daune morale.
În baza 274 alin. (1) C. pen., obliga inculpatul P V A la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 800 lei (400 lei din etapa urmăririi penale şi 400 lei din etapa judecă?ii)
Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.
Pronunţată, în temeiul art. 405 alin. 1 din Codul de procedură penală, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor/persoanei vătămate/procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 08.01.2025.
Document: Hotarare
Data: 2024-12-05
Ora estimată: 09:30
Complet: Complet P1
Tip soluție: Amână pronunţarea
Soluția pe scurt: stabileşte termen pentru pronunţare pentru data de 08.01.2025
Document: incheieredesedinta
Data: 2024-11-21
Ora estimată: 8:30
Complet: Complet P1
Tip soluție: Amână cauza
Soluția pe scurt: revenirte cu citaţie persoana vătămată
Document: incheieredesedinta