Sedințe:
Data: 2024-11-04
Ora estimată: 11:30
Complet: C5-CP
Tip soluție: Încheiere
Soluția pe scurt: În baza art. 348 Cod procedură penală rap. la art. 207 Cod procedură penală,
Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu, luată faţă de inculpatul B. G., prin încheierea nr. 16/15.10.2024 pronunţată de Judecătoria Hârşova în dosarul nr. 2059/842/2024, definitivă prin necontestare.
În baza art. 242 alin. (2) rap. la art. 215 şi art. 2151 alin. (7) Cod procedură penală,
Înlocuieşte - cu măsura controlului judiciar - măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul B. G. prin încheierea nr. 16/15.10.2024 pronunţată de Judecătoria Hârşova în dosarul nr. 2059/842/2024, definitivă prin necontestare - cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri.
În baza art. 215 alin. (1) lit. a)-c) Cod procedură penală,
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul B. G. trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a). să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte este chemat;
b). să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza ,cu privire la schimbarea locuinţei;
c). să se prezinte la organul de poliţie desenat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie şi comunicat sau de câte ori este chemat.
În baza art. 215 alin. (2) lit. a), d) şi f) Cod procedură penală,
Impune inculpatului BÎZÎIAC GHEORGHE, ca pe durata controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii:
- să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza;
- să nu se apropie de persoana vătămată/partea civilă T.D. şi să nu comunice cu aceasta pe nicio cale, direct sau indirect,
- să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă;
În baza art. 215 alin. (3) şi (7) Cod procedură penală,
Atrage atenţia inculpatului BÎZÎIAC GHEORGHE că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, astfel cum au fost stabilite şi menţionate mai sus, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Conform art. 215 alin. (4) Cod procedură penală,
Desemnează organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte inculpatul, ca autoritate de verificare periodică a măsurilor şi obligaţiilor inculpatului, dispuse prin prezenta încheiere, respectiv Poliţia Oraşului Hârşova.
Organele de poliţie desemnate cu supravegherea, pe durata controlului judiciar, au obligaţia de a verifica periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpat, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, să sesizeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza.
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, de sub măsura arestului la domiciliu dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
În baza art. 81 din Legea nr. 51/1995, modificată prin Legea nr. 89/2023, va dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa a sumei de 95,00 lei (84 km x 2 x 7,5 l/100 km x 7,54 lei/l ) reprezentând contravaloarea cheltuielilor de transport efectuate de apărătorul desemnat din oficiu pentru inculpatul B. G. doamna avocat D. D. L. pentru deplasarea la termenul de judecată din 04.11.2024, pe ruta Constanţa-Hârşova şi retur.
În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală,
Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.
Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru procuror şi inculpa?i.
Pronunţată în cameră de consiliu azi, 04 noiembrie 2024, orele 15,25.
Document: incheierefinaladezinvestire