Sedințe:
Data: 2024-11-19
Ora estimată: 10:00
Complet: 6FCP
Tip soluție: Încheiere
Soluția pe scurt: În baza art. 362, raportat la art. 215 alin. (7) din Codul de procedură penală, înlocuieşte controlul judiciar cu arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, faţă de inculpatul Ciobanu Florian, acuzat de săvâr?irea infrac?iunilor de trafic de droguri de risc ?i mare risc, în formă continuată, prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. (1) ?i (2) din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, ?i de?inere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, prevăzută şi pedepsită de art. 4 alin. (1) din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. (1) şi art. 38 alin. (1) din Codul penal.
Durata de 30 de zile începe să curgă de la data punerii în executare a măsurii preventive, respectiv de la găsirea şi plasarea în arestare preventivă efectivă inculpatului Ciobanu Florian, termen care se calculează potrivit art. 271 din Codul de procedură penală.
În baza art. 223, art. 228, art. 229, raportat la art. 264 din Codul de procedură penală, dispune următoarele:
- se va înainta organelor de poliţie însărcinate cu executarea mandatului de arestare preventivă un proces-verbal cu drepturile persoanei arestate preventiv, prevăzute de art. 83 şi art. 210 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, care va fi înmânat inculpatului sub semnătură şi dovada înmânării se va înainta la Tribunalul Prahova,
- organele de poliţie însărcinate cu executarea mandatului de arestare preventivă vor proceda la informarea/încunoştinţarea despre arestarea preventivă a unui membru al familiei inculpatului ori a unei alte persoane desemnate de acesta, în referire la art. 228 alin. (3) din Codul de procedură penală, şi vor întocmi un proces-verbal care va fi înaintat la Tribunalul Prahova,
- organele de poliţie însărcinate cu executarea mandatului de arestare preventivă vor proceda potrivit art. 229 din Codul de procedură penală, dacă în ocrotirea inculpatului se află un minor, o persoană pusă sub interdicţie, o persoană căreia i s-a instituit tutela sau curatela ori o persoană care, datorită vârstei, bolii sau altei cauze, are nevoie de ajutor.
Hotărârea de înlocuire a arestării preventive devine executorie la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
Emite mandatul de arestare preventivă la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
În baza art. 257 şi următoarele din Codul de procedură penală, dispune comunicarea minutei către inculpat prin organele desemnate cu supravegherea controlului judiciar şi prin afişare la sediul instanţei.
În baza art. 260 alin. (1) lit. f) şi art. 261 alin. (4) lit. f) din Codul de procedură penală, stabileşte 3 (trei) ore termen de prezentare la organul judiciar în vederea ridicării minutei, în cazul în care la adresa la care locuieşte inculpatul se vor ivi situaţii care vor impune afişarea înştiinţării.
Dispune organelor însărcinate cu comunicarea/efectuarea actului procedural să procedeze, de îndată, în maxim 3 ore, la îndeplinirea procedurii de comunicare şi să înainteze, de îndată, la Tribunalul Prahova – Secţia penală, dovada sau procesul-verbal de îndeplinire a procedurii de comunicare prin fax sau poştă electronică şi, ulterior, în orginal.
Pune în vedere organelor însărcinate cu comunicarea/efectuarea actului procedural să consemneze în conţinutul dovezii sau procesului-verbal de îndeplinire a procedurii de comunicare data şi ora la care au îndeplinut actul de procedură.
Împotriva încheierii se poate face contestaţie în termen de 48 de ore, care curge de la comunicarea minutei.
Contestaţia, dacă se declară, se depune la Tribunalul Prahova.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei în 19.11.2024.
Document: incheierefinaladezinvestire
Data: 2024-11-18
Ora estimată: 11:30
Complet: 6FCP
Tip soluție: Amână cauza
Soluția pe scurt: Fata de lipsa inculpatului Ciobanu Florian si in vederea citarii acestuia cu mandat de aducere.
Document: incheieredesedinta