Sedințe:
Data: 2025-04-04
Ora estimată: 9:00
Complet: C1 JDL
Tip soluție: Soluţionare
Soluția pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud de prelungire a măsurilor preventive instituite faţă de inculpaţii Ş.C.-A., N. I.-L. şi G.D.-A. şi în consecinţă:
În baza art.234 şi urm. C.proc.pen. prelungeşte pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 12.04.2025 şi până la data de 11.05.2025, durata măsurii arestării preventive a inculpatului Ş. C.-A.
În baza art.234 şi urm. C.proc.pen. prelungeşte pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 13.04.2025 şi până la data de 12.05.2025, durata măsurii arestării preventive a inculpatului N. I.-L., ;
În baza art.222 al.2 şi 7 C.proc.pen. prelungeşte durata măsurii arestului la domiciliu a inculpatului G. D.-A., pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 13.04.2025 şi până la data de 12.05.2025;
În temeiul art. 237, art. 202, art. 218 şi urm. şi art. 223 alin. 2 C.proc.pen. respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud de prelungire a măsurii preventive faţă de inculpatul M. S. şi ia faţă de inculpatul M. S., măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
În temeiul art. 221 alin. 1 C.proc.pen., pe durata măsurii arestului la domiciliu, impune inculpatului M. S., obligaţia de nu părăsi locuinţa situată în ...........fără încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza.
În temeiul art. 221 alin. 2 C.proc.pen., pe durata măsurii arestului la domiciliu impune inculpatului M.S următoarele obligaţii:
a)să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.
b)să nu comunice cu coinculpaţii N. I.-L., Ş. C. A., F.A. D., G. D.-A., şi cu următoarele persoane: C. A., V. R., B. I., M. C. S., F.I. C., E. A. M. V., P. L.P., A. D., B. L. D., S. S. E., C. A., precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar.
În temeiul art. 221 alin. 4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului M. S. că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
Dispune punerea în libertate a inculpatului M. S. din arest preventiv pentru executarea arestului la domiciliu, dacă nu este arestat preventiv sau deţinut în altă cauză, la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.
Stabileşte onorariu avocaţial din oficiu în sumă de 360 lei în favoarea av.V. D., desemnat în apărarea inculpatului N.I.-L., ce rămâne în sarcina statului.
Stabileşte onorariu avocaţial din oficiu în sumă de 360 lei în favoarea av.V.A., desemnat în apărarea inculpatului M.S., ce rămâne în sarcina statului.
Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.
În temeiul art. 221 alin. 8 C.proc.pen., copia încheierii se comunică IPJ Bistriţa-Năsăud – Biroul Supravegheri Judiciare, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.
Pronunţată în camera de consiliu azi, 4.04.2025.
Document: incheieremasuripreventivefazadeUP