Sedințe:
Data: 2025-04-10
Ora estimată: 11:30
Complet: Completul nr. 11 Civil dr.familiei si minori NCPC
Tip soluție: Admite in parte cererea
Soluția pe scurt: Admite în parte cererea de emitere a ordinului de protecţie, astfel cum a fost precizată, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cerere privind pe reclamanta Malucz Terezia Dorina în contradictoriu cu pârâtul Popa Nicoale Dumitru şi în consecinţă:
Dispune emiterea ordinului pentru protecţia reclamantei Malucz Terezia Dorina, stabilind în sarcina pârâtului Popa Nicolae Dumitru pe o durată de 10 luni, cu începere de la data pronunţării prezentei hotărâri, respectiv 10.04.2025, a următoarelor obligaţii şi/sau interdicţii:
Obligă pârâtul să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de reclamantă.
Obligă pârâtul să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de locuinţa reclamantei situată în Cehu Silvaniei, ......
Interzice pârâtului orice contact cu victima, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.
Respinge solicitarea de emitere a ordinului de protecţie pe durata maximă.
Instanţa va atrage atenţia pârâtului cu privire la următoarele prevederi legale incidente în cauză (art. 46-48 din Legea 217/2003): Ordinul de protecţie este executoriu.
Ordinul de protecţie prin care se dispune oricare dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. 1 se pune în executare de îndată, de către sau, după caz, sub supravegherea poliţiei.
Pentru punerea în executare a ordinului de protecţie, poliţistul poate intra în locuinţa familiei şi în orice anexă a acesteia, cu consimţământul persoanei protejate sau, în lipsă, al altui membru al familiei.
Organele de poliţie au îndatorirea să supravegheze modul în care se respectă hotărârea judecătorească prin care s-a dispus ordinul de protecţie şi să sesizeze organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare.
Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. (1), (4) şi (5) lit. a) şi b) şi dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31 alin. (1) şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
La expirarea duratei măsurilor de protecţie, persoana protejată poate solicita un nou ordin de protecţie, dacă există indicii că, în lipsa măsurilor de protecţie, viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea i-ar fi puse în pericol.
Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Maramureş a sumei de 575 lei cu titlu de onorariu al apărătorului din oficiu – dna. Michiş Daliana desemnat pentru pârât şi a sumei de 575 lei cu titlu de onorariu parţial al apărătorului din oficiu - dna. Felezeu Andreea, desemnat pentru reclamantă.
Prezentul ordin de protecţie se va comunica:
Părţilor
Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.
Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.
Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.
Executoriu fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.
Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Baia Mare.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei astăzi, 10.04.2025.
Document: Hotarare