Sedințe:
Data: 2025-05-14
Ora estimată: 13:00
Complet: C.p.2 cam.prelim./fond amanare
Tip soluție: admite cererea
Soluția pe scurt: Constată întemeiată sesizarea formulată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ - Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare la data de 06.05.2025 şi, în consecinţă:
1. În temeiul art. 362 Cod procedură penală, art. 242 alin. 3 şi art. 215 alin. 7 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. 2 şi art. 202 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpata CP trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (36 acte materiale), prevăzută de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, cu măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile.
În temeiul 238 raportat la art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei CP, pe o durată de 30 zile, începând cu data la care inculpata va fi efectiv reţinută de organele de poliţie, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.
2. În temeiul art. 362 Cod procedură penală, art. 242 alin. 3 şi art. 215 alin. 7 Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. 2, art. 218 şi art. 202 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul ZD trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (40 acte materiale), prevăzută de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 Cod penal, cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
În temeiul art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatului ZD fără permisiunea instanţei de judecată pe rolul căreia se află cauza.
În temeiul art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul ZD va respecta următoarele obligaţii:
- să se prezinte în faţa sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat;
- să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu coinculpaţii din prezenta cauză sau cu martorii audiaţi pe parcursul urmăririi penale, enumeraţi în rechizitoriu la paginile 438–439.
Supravegherea inculpatului ZD pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ – Biroul Supravegheri Judiciare.
În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a oricăreia dintre obligaţiile care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege, iar potrivit art. 285 alin. 3 litera c Cod penal, se consideră evadare încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau a condiţiilor de deplasare, stabilite potrivit legii.
Atrage atenţia inculpatului că, pe durata măsurii arestului la domiciliu, poate părăsi imobilul menţionat doar pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora, precum şi asupra faptului că, la cererea scrisă şi motivată a inculpatului, instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.
În temeiul art. 221 alin. 7 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, doar în cazuri urgente, doar pentru motive întemeiate, poate părăsi imobilul anterior menţionat, fără permisiunea instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta organele de supraveghere şi organul judiciar pe rolul căruia se află cauza.
Cheltuielile judiciare avansate de stat se vor stabili odată cu soluţionarea fondului cauzei.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea copiei minutei, pentru procuror şi pentru inculpaţi.
Pronunţată azi, 14.05.2025, ora 13: 58, prin punerea soluţiei la dispoziţia subiecţilor procesuali şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei.
Document: Incheierefinalamasuripreventivefazadejudecata
Data: 2025-05-12
Ora estimată: 10:30
Complet: C.p.2 cam.prelim./fond amanare
Tip soluție: Amână pronunţarea
Soluția pe scurt: Stabileşte termen pentru pronunţare la data de 14.05.2025, ora 13:00.
Document: incheiereAmanareinitialaapronuntarii