Sedințe:
Data: 2025-06-05
Ora estimată: 14:30
Complet: C1
Tip soluție: Admite in parte cererea
Soluția pe scurt: Admite în parte cererea de emitere a unui ordin de protecţie formulată de reclamanta Anonimizat 1, în contradictoriu cu pârâtul SZEKELY ROBERT.
Emite un ordin de protecţie împotriva pârâtului agresor Szekely Robert şi în favoarea reclamantei victimă Anonimizat 1 pe o durată de 6 (şase) luni, calculată de la data pronunţării prezentei hotărâri. Dispune ca pe durata termenului de 6 (şase) luni stabilit, pârâtul agresor să se supună următoarelor măsuri:
- Păstrarea unei distanţe minime de 50 metri faţă de reclamanta victimă Anonimizat 1;
- Păstrarea unei distanţe minime de 50 metri faţă de locuinţa reclamantei victimă Anonimizat 1, situată în com. Joseni, sat Borzont, Drm. Bucin, nr. 139, jude?ul Harghita;
- Interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu reclamantul victimă.
Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a unui ordin de protecţie împotriva pârâtului agresor Szekely Robert şi în favoarea fiului reclamantei, Marton Oliver.
Instanţa aduce la cunoştinţa pârâtului agresor că încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, în temeiul art. 47 alin. 1 din Legea nr. 217/2013.
Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariilor apărătorilor din oficiu, în cuantum total de 1204 lei, pentru doamna avocat Zbîrcea Alexandra - desemnată pentru reclamantă, conform delegaţiei nr. 196/04.06.2025 şi pentru domnul avocat Gaspar Levente - desemnat pentru pârât, conform delegaţiei nr. 197/04.06.2025.
În temeiul art. 44 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 217/2003, prezentul ordin de protec?ie este executoriu, executarea realizându-se fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.
În temeiul art. 46 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, o copie de pe dispozitivul hotarârii se va comunica, în termen de maximum 5 ore de la pronunţare, structurilor Poliţiei Române în a căror rază teritorială se află locuinţa reclamantei şi a pârâtului, precum şi Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, iar în temeiul art. 46 alin. 3 din acelaşi act normativ, pentru punerea sa în executare, poliţistul poate intra în locuinţa familiei şi în orice anexă a acesteia, cu consimţământul persoanei protejate sau, în lipsă, al altui membru al familiei.
În temeiul art. 46 alin. 4 din Legea nr. 217/2003, pune în vedere structurilor Poliţiei Române în a căror rază teritorială se află locuinţa reclamantei şi a pârâtului, îndatorirea organelor de poliţie de a supraveghea modul în care se respectă hotărârea judecătorească prin care s-a dispus ordinul de protecţie şi de a sesiza organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare.
În temeiul art. 46 alin. 8 din Legea nr. 217/2003, atrage aten?ia reclamantei victimă Anonimizat 1 faptul că, în calitate de persoană protejată prin ordinul de protecţie emis, are la rândul său obligaţia de a respecta măsurile dispuse prin acesta, în caz contrar urmând a fi obligată la acoperirea cheltuielilor generate de emiterea ?i punerea în executare a ordinului.
Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Gheorgheni, sub sanc?iunea nulităţii, conform art. 471 alin. 1 Cod procedură civilă.
Pronunţată astăzi, 05.06.2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.