Sedințe:
Data: 2025-07-08
Ora estimată: 11:00
Complet: Complet 2 penal
Tip soluție: Soluţionare
Soluția pe scurt: În baza art. 348 Cod proc. pen. raportat la art. 207 alin.2 Cod proc. pen, constată legalitatea măsurii arestului preventiv luat prin încheierea Judecătoriei Slobozia nr. 8/13.06.2025 faţă de inculpatii EFTIMESCU PARASCHIV, (date), cercetat pentru săvâr?irea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”, faptă prevăzută ?i pedepsită de art. 193 alin. 2 şi alin. 21 lit. b) şi c) din Codul Penal si EFTIMESCU GABRIEL-FLORIN, (date), cercetat pentru săvâr?irea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”, faptă prevăzută ?i pedepsită de art. 193 alin. 2 şi alin. 21 lit. b) şi c) din Codul Penal.
În baza art. 242 alin.2 Cod proc. pen. înlocuieşte măsura preventivă a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, prevăzut de art. 202 alin.4 lit d C. proc. pen. pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatilor obligaţia de a nu părăsi domiciliul personal si al parintilor săi fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată în faţa căreia se află cauza.
În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatii are obligaţiile:
a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată şi
b) să nu comunice cu persoana vătămată minoră, Stănicel Mihai-Nicuşor, si nici cu mama acestuia, numita Stănicel Ioana
În baza art. 221 alin. (4) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
Atrage atenţia asupra art. 285 Cod penal, privind evadarea, potrivit căruia încălcarea obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către inculpati a itinerariului sau a condiţiilor de deplasare, stabilite potrivit legii, constituie infracţiunea de evadare şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Supravegherea respectării obligaţiilor care îi revin pe durata arestului la domiciliu va fi realizată de Postul de Poliţie Reviga, care va verifica periodic respectarea obligaţiilor de către inculpati, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, va sesiza de îndată Judecătoria Slobozia.
Se aduce la cunoştinţa inculpatului conţinutul art. 221 alin.6 şi 7 Cod procedură penală: ”6) La cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.
(7) În cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituţia, organul sau autoritatea desemnată cu supravegherea sa şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza.”
Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicarea minutei.
Pronunţată la 08.07.2025, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor.